Je auto naar de sloop brengen is natuurlijk vervelend en waarschijnlijk heb je jaren gereden met het voertuig. Toch kan het zijn dat je auto niet meer door de keuring komt en dat betekent dat je de auto moet maken. Reparaties bij een garage kunnen al snel hoog oplopen en in sommige gevallen overstijgt dit de waarde van je auto. Dat wil je natuurlijk niet hebben en is het verstandig om je auto naar de sloop te brengen. Je kunt namelijk een kleine vergoeding krijgen bij de autosloperij en direct van je auto af zijn. Hoe werkt dit precies? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Hoe komt de auto op de sloop?

Sloopautoinleveren.nl

Wanneer de auto niet meer kan rijden, is dat natuurlijk vervelend wanneer je de auto naar de sloop wilt brengen. Je kunt hiervoor een trailer huren, maar dit kost natuurlijk geld en je wilt dit waarschijnlijk niet uitgeven aan een sloopauto. Veel autosloperijen hebben daarom een service waarmee ze sloopauto’s ophalen bij je thuis. Dat is natuurlijk fijn en je kunt eenvoudig een afspraak inplannen om je auto te laten ophalen. Vaak ligt de vergoeding voor de sloopauto een stuk hoger wanneer je de auto brengt. Je krijgt meestal rond de 100 euro voor het inleveren van een sloopauto bij de autosloperij. Wanneer je deze laat ophalen door de sloperij, is er een kans dat de vergoeding hierdoor een stuk lager wordt. Je bent op deze manier wel direct van je auto af en je hoeft geen belasting of verzekering meer te betalen.

Wat doet de autosloperij?

Je vraagt je misschien wel af wat de autosloperij doet met je sloopauto. Een erkende autosloperij meld je auto bij de RDW voor demontage. Je auto wordt direct ontdaan van zijn registratie bij de RDW, waardoor je een vrijwaringsbewijs krijgt voor het voertuig. Het voertuig staat niet meer op je naam en de autosloperij gaat direct aan de slag. De sloopauto wordt ontdaan van alle vloeistoffen en schadelijke stoffen. Bruikbare onderdelen worden gedemonteerd en opgeslagen in een magazijn. Vaak worden deze onderdelen hergebruikt en worden ze onder andere verkocht aan andere gebruikers. Wanneer je auto geen economisch toegevoegde waarde meer heeft, wordt deze door de sloperij naar een shredderbedrijf gestuurd. Het afval hiervan wordt verwerkt door autorecycling Nederland, zodat het hergebruikt kan worden.